........... po argentinské kuchyni v doprovodu vybraných kousků z produkce skotských palíren Aberlour, Dalmore, Highland Park a The Macallan (plus velšské Penderyn) v první postprohibiční a kompletně vyprodané „ session“ (18.10.2012, hodnocení Mužů od Týna: ****/*****) ...........
........... přichází tentokrát na řadu kombinace skotské sladové whisky se zvěřinou, a to – jak jinak – v osvědčeném podání pana Václava Routa, předsedy českého Single Malt Whisky Clubu, a kuchařských mistrů hotelu Hoffmeister (doporučen průvodcem Michelin pro rok 2012)
Na co se těšit tentokrát ?
Jako obvykle na příjemný večer, milou společnost a především na pečlivě zkomponované pětichodové menu:
Paštika z kachních jater,
bartlettova hruška pošírovaná v červeném víně, domácí kmínový chléb
Glenmorangie Original
---
Rolovaná bažantí prsíčka,
houbové ragú, hořčičné spätzle, slaninový vinaigrette
The Isle of Jura, 10 let
---
Dančí hřbet pečený do růžova,
petrželové pyré, růžičková kapusta
Tomintoul, 10 let
---
Jelení kýta na smetaně,
bylinkový knedlíček s brusinkami a mandlemi
Higland Park, 18 let
---
Tvarohové knedlíčky v perníku se švestkami a zakápnuté unikátním New Make Spirit z palírny Ardbeg
Ardbeg, Blasda
Více informací na webových stránkách pořadatele: ZDE
Cena za ochutnávku činí 750,- Kč –
MOT doporučují (rozhodně) !
12 MoT, 6.listopadu 2012